Úvod » Diskuze

Diskuze

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Dr. | 06.05.2009 7:59
Ten Smolda, to je ale rozjížděč diskuzí
Osobní profil Kartáč | 06.05.2009 6:31
Pižlo, odstraň tu fousatou anketu a dej tam něco jinýho... Třeba "kdo je největší samec v týmu..." :-)
Osobní profil Kartáč | 06.05.2009 6:29
zjednodušeně, já si myslím, že v pátek skutečně nebyl až takovej problém v systému jako v tom, jak se nám dařilo individuálně. SOupeř nepředvedl vůbec nic, sice se do nějakých šancí dostali, ale všechno bylo zblízka s míčem pod nohama s pramálem času na to, aby něco udělali. Takový situace Jirka v klidu kryl. My je přehrávali i přesto, že nám to furt utíkalo, že jsme nedali kloudnou přihrávku, atd. Přišlo mi, že jsme se vlastně nechtěli smířit s tim, že nemáme svůj den a pořád jsme doufali, že tyhle "saláty" prostě přehrajem a prosadíme se. Jenže oni si věřili čím dál víc a my hráli furt stejný prd. Je pravda, že by to větší "pojezd" snad mohl strhnout, ale nějak se nám nepodařilo se na ně v tom novym systému tolik vytáhnout. Myslim, že skutečně neni třeba na takovýho soupeře předělávat systém. Je to jen o tom, abychom si byli jistí na svých pozicích a pak budem spíše schopní ten systém za běhu modifikovat. Já například celou první půlku hrál prostě beka a moje rozehra (resp. podpora útoku) spočívala jen v občasných dlouhých přihrávkách. Nic moc jinýho, a to je málo. Ale bylo to tim, že jsem to "radši" hrál odzadu. A tak to možná měli i další, prostě jsme měli plnou hlavu plnění systému, což si takovej soupeř "nezasloužil"... Ale nikdo jsme to nepoznali, že stačí to pojmout volněji a prostě je jen napresovat... (chtěl jsem bejt stručnej, ale já to fakt neumim... :-D )
Osobní profil Mildinek | 05.05.2009 21:42
Tomm - jak píšeš, nejhorší bylo to napadání, dle mého to nemusí být ve třech až čtyřech lidech, stačí, když se v tomhle případě vysune ten druhej utočník k obránci a zadní hráči v tu chvíli natěsno přistoupí k jejich utočníkum, aby nikdo nemohl převzít míč. Takový systém se určitě vyplatí aplikovagt, když chce hrát soupeř zdržovačku na vlastní půlce a pak dlouhé přihrávky
Osobní profil Tomm | 05.05.2009 20:48
Navíc mám pocit, že jsme v posledních třech zápasech (tedy od zavedení nového systému) inkasovali jen 4 branky ve 3 zápasech oproti úvodním 12 ze 2. Takže ač je třeba se sehrávat vzadu, evidentně nám to defensivně svědčí. Spíš musíme mít větší drajv a tah dopředu. Dostat jeden gol je v poho, ale žádný nedat je trága
Osobní profil Tomm | 05.05.2009 20:35
Jinak jak psal Smolda to o přebírání hrůčů, tak to je prostě danost toho systému - hráči se neberou osobně, daleko od brány je necháváme hrát, jakmile se přiblíží, měli bychom k nim přistupovat natěsno, ale pořád se to zažívá a nefunguje to ideálně. Navíc tam ted vzadu hrají i lidi, který málokdy měli defensivní úkoly, což se taky projeví.

Co se týče Péti Kučery, tak myslim, že hraje více než hrával a navíc je platný, když může bořit proti silnějšímu soupeři a ne když potřebuje tvořit hru a rozehrávat proti salátům.

Jinak já na míč ted nemám, takže budu chodit s tou svoji šišulí Tréninky neřeším, protože se tam ze širáků schází jen pár lidí, takže co byste od nich chtěli???!!! A Mildo, moji podporu na to abys koučoval sestavu určitě máš
Osobní profil Tomm | 05.05.2009 20:34
Milda a všichni: Jasný, ale je to těžký, když jsme měli info od Miry, že neumějí tvořit hru a vyplatí se je nechat hrát s míčem na půlce, že pak nebudou vědět, co s nim.

Navíc myslim, že to moc nebylo o systému, ten právě není vůbec rigidní oproti původnímu 2-1-2, spíš naopak by měl svědčit tomu, že chceme víc reagovat na průběh hry. Když je silnej soupeř a my to nemáme pevně v rukou, tak se hraje spíš 3-1-1 a krajní obránci chodí do brejků. Když je slabší soupeř, tak se hraje spíš 1-3-1 a talčíme se do nich pořád ve třech až čtyřech.

V pátečním zápase mi přišlo, že byl problém v slabší rozehrávce a výkonosti jednotlivců. Co se týče systému, tak jsme ho nebyli schopní plnit - zkrátka a jednoduše jsme hrot a podhrot z krajů moc nedoplňovali, krajní obránci se netlačili do útoku a nepřečislovali, ani nenapadali.

Jinak myslim, že změna na napadající a vyčkávací je hloupá - znamenalo by to napadat ve třech až čtyřech lidech, což my zatím nejsme schopní zvládnout organizačně. V systému, jaký ted hrajeme lze bud na soupeře čekat ve třech v zadu nebo citlivě každý podle svého vyrážet a napadat, ale je třeba na tom pracovat.
Osobní profil Mildinek | 05.05.2009 11:28
Smolda - to je přesně ono, na lepší fotbalisty musíme hrát opatrně a ten "novej systém", zatímco na tyhle musí člověk vlítnout po hlavě, musíme přizpůsobit styl aktuálnímu soupeři
Osobní profil Smoldator | 05.05.2009 2:12
a ohledně posledního zápasu. Jestli neporazíme tyhle sračky tak těžko pomýšlet na vyšší příčky.. Jenom doufám že se nebudem do posledního kola strachovat o posranej sestup. Jinak system dobrý, ale všichni víme že se musí vypilovat
Osobní profil Smoldator | 05.05.2009 2:06
je těžký Vládiku tady popisovat jak to vidim z brány.. Každopádně vázne přebírání soupeřů na naší půlce od našich obránců, chvílema to vypadá jak v nějakým zkurveným cirkuse, a kluce se mezi sebou spíš motají a nikdo pořádně neví koho hlídat...
Osobní profil Dr. | 04.05.2009 15:40
je
Osobní profil Dr. | 04.05.2009 15:40
Nešil, vždyť to znáš, jak tu řada lidí schopná využívat net
Osobní profil Pierre | 04.05.2009 13:48
To nás bude dneska na tréniku tak málo? Nebo někdo máte informace o někom, kdo jde a neni napsanej? Aby jsme se vůbec sešli v počtu vhodném pro hru.
Osobní profil Dr. | 04.05.2009 11:18
K mému poslednímu postřehu ještě doplňuji, že bych to udělal už jen proto, že by se ke hře mohl vyjádřit i Jirka, který ji vidí zezadu poměrně dobře a kterému snad věřit budeme. Navíc není vázaný žádnou zjemnělostí, je to zkrátka samec a řekne to hlava nehlava, padni komu padni a to teď opravdu třeba je, jináč se opravdu jen tak z místa nehneme.
Osobní profil Dr. | 04.05.2009 10:12
Jo a Jene, tvé povzdechnutí nad tím, že se tu po prohře nic neděje, mě dovádí ještě k jedné záležitosti.
Je nejvyšší čas si zase jednou sednout jako tým a probrat vše, co se nám v současné době ohledně UŠ honí hlavou. Minulé léto to něco přineslo, myslím, že je načase to zopakovat.

iskuzí zde se účastní ve vážném duchu jen pár z nás, tedy je ten efekt minimální.

Hospoda po tréninku je v tomhle ohledu naprd, tam je nás vždy tak 5.

Mildi: Pokud se na to cítíš, v klidu se toho chop. Chce to ale opravdu realizovat velmi rychle.
Osobní profil Mildinek | 04.05.2009 8:28
já bych se klidně té role dirigenta sestavy a systému ujal, pokud budu mít podporu vedení
Osobní profil Dr. | 03.05.2009 22:18
Honzo,
Mildinek má pravdu, vidět to bylo v posledních dvou zápasech, které jsme odehráli. Jenže mi v tomhle nevěříš, takže to stejně nemá smysl dál pitvat. Navíc já na vás v tomhle mači opravdu mluvit nemohl, což mě zvláště v druhé půli poněkud štvalo...

Ten systém je dobrej, jenže totálně hapruje s pasivním protivníkem, kterému vlastně umožňuje dostat se do hry, jako se to stalo v pátek a na začátku druhé půle minulého zápasu, kde jsi ale nebyl.

Vy to taky umíte vypozorovat, viz Milda či Štěpán minule, kteří se tedy rozhodli napadat, jenže na to vepředu byli sami a to pak k ničemu nevedlo.

Dosavadní ortodoxní trvání na zataženém pojetí s tím, že styl hry nebudeme měnit v rozehraném zápase, chápu. Bylo to nové, nechtělo se nic komplikovat.

Ale stalo se, je týden na to se na další zápas slušně připravit a variantu modifikovat do dvou verzí, zatažené i atakující... To se v klidu zvládne.

Ty tréninky vůbec nemusí připomínat formou opravdový trénink, sprinty a další podobné věci jsou pro nás naprd, není-li o ně zájem. Bohatě by stačilo, aby se vytvořil širák tým, který by hrál proti zbytku, sehrával se a zvykal si na to, co a jak chceme hrát.

A pak by ještě stálo za to nacvičovat zase standardky, protože to v pátek opravdu vypadalo, jako kdybychom spolu hráli poprvé. Zkoušel to kopat v podstatě každý, aniž by z toho něco bylo, myslím, že postup z minula, kdy se řeklo, tohle bude kopat Tom, tohle Ondra, tohle Kumbal byl optimální.

Ohledně tréninků si navíc myslím, že by měli být určeny pouze pro pravidelně příchozí, minule najednou přišlo tisíc lidí navíc a my, pro které je hlavně určen, si kopli jen třetinu času.

A trénink by se měl navíc trošku prosazovat i v zápase i jinak. Třeba Peťa Kučera hrál minulý zápas velmi slušně, jak psal i Tom, a teď si zahrál zas minimálně, ačkoliv se snaží a na tréninky chodí.

Ohledně míčů netuším, kam přesně myšlenkově směřujete...

Na jeden trénink a jeden zápas týdně mi to pro většinu přijde jako luxus...

Navíc mi to fakt podobně jako ten nápad s pozorovatelem přijde jako hezký ideál, který se ale v praxi těžko realizuje, stejně jako ty míče.

Hlavní obtíž je opravdu v té účasti na trénincích, bez nich to v téhle soutěži dál nedotáhnem...
Osobní profil střelec | 03.05.2009 21:42
náhodou máš online obchod s míčema co?
Osobní profil Mildinek | 03.05.2009 20:03
koupení toho míče na osobu je dobrej nápad, napadlo mě to i před sezonou
Osobní profil Kartáč | 03.05.2009 16:20
už vidim střelce, jak trénuje cokoliv

Aktualita

Predsezonni agitace
Mili lenosi, sezona se nam pomalu blizi, tudiz se opet prosim zacnete pomalu objevovat na trenincich, startujeme na zacatku zari. Honzovi jsem poslal kontakty ...

Kalendář akcí

« 05 / 2025 »
Po Út St Čt So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Nejbližší akce

Anketa

Dáme turnaj ve Staré Lysé? (17.8. - sobota, přírodní tráva, 1000 Kč za tým, najatí rozhodčí, ze Kbel asi 25 km směrem na Mladou Boleslav)

Ano
4 (57,1%)

Ne
3 (42,9%)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery